De Witte O gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken.

De Witte Os verkoopt geen alcohol als je jonger bent dan 18 jaar, omdat dit schadelijk is voor je gezondheid en wettelijk verboden is. Wij willen als wijnspecialist bijdragen aan verantwoord alcoholgebruik.

Door aan te geven dat je 18 jaar of ouder bent en verder gebruik te maken van deze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies.

Vandaag drinken we Cabernet Sauvignon! Voor mooie diners!

de wijn uit deze film

Boschendal The Pavillion
8.25
Bestel nu

Introductie over Cabernet Sauvignon

Cabernet sauvignon is een blauwe druivensoort die wordt gebruikt voor wijnproductie. De druif is ontstaan uit een kruising van de cabernet franc met de sauvignon blanc.

De cabernet sauvignon is een erg populaire druif en geeft een volle smaak en een donkere kleur. Het is de meest gebruikte druif voor rode wijn. De wijn van deze druif wordt als complexer en minder toegankelijk dan de eveneens erg populaire Merlot beschouwd. Het rijpingsproces is zeer belangrijk.

De oorsprong van de dit ras ligt in de Médoc, in de Franse Bordeaux-streek. Het ras wordt tegenwoordig op veel plaatsen verbouwd, bijvoorbeeld ook in de Côtes de Gascogne en buiten Frankrijk in Californië, Australië, Zuid-Afrika en Chili.

De druif wordt vaak gemengd met andere soorten zodat nieuwe blends ontstaan. Voorbeelden van andere druiven zijn de merlot en de cabernet franc, naar het voorbeeld van de Médoc-wijnen.