De Witte O gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken.

De Witte Os verkoopt geen alcohol als je jonger bent dan 18 jaar, omdat dit schadelijk is voor je gezondheid en wettelijk verboden is. Wij willen als wijnspecialist bijdragen aan verantwoord alcoholgebruik.

Door aan te geven dat je 18 jaar of ouder bent en verder gebruik te maken van deze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies.

“Wanneer je meer weet, wordt je wijn beter”

De Jonge Os is in het leven geroepen om je alles te leren over wijn! Oprichtster Letty de Jong wilde leren over wijn en miste een toegankelijk platform waar je kon proeven, leren en beleven! Vader en wijnexpert Bas de Jong helpt ons via de online wijnacademieproeverijen en events om kennis zo gemakkelijk mogelijk beschikbaar te maken! Maar wie is hij?

Over Bas de Jong en De Witte Os

Bas de Jong, misschien wel ‘s Nederlands meest karakteristieke wijnkoper! Vanuit Zeist bestiert hij al meer dan 30 jaar zijn Wijnkoperij “De Witte Os”. Gevestigd in een bijgebouw van Slot Zeist ontvangt hij klanten om hen alles over wijn te vertellen, een ware beleving!

Gastrovino

Via Bas de Jong zijn we onderdeel van het Gastrovino. De ondernemers van Gastrovino kopen samen heerlijke wijnen en delicatessen in uit alle delen van de wereld. De wijnen zijn door de proevers met zorg geselecteerd. Gastrovino is continu op zoek naar het verhaal achter een wijn of wijnhuis. Door persoonlijk contact met de wijnmaker zie je zijn of haar passie voor het vak en krijg je een idee van de filosofie achter de wijn. Alleen op deze manier krijg je een boeiend assortiment. Uit alle belangrijkste wijn producerende landen, oude en nieuwe wereld, heeft Gastrovino een unieke selectie in huis. Doordat deze wijnen gezamenlijk ingekocht worden rechtstreeks bij de producent, zijn ze aantrekkelijk geprijsd en vind je deze wijnen exclusief bij Gastrovino winkels en De Witte Os.

 

Wijnen Zeist Bas de Jong De witte Os

Over De Jonge Os

“Genieten is een serieuze zaak!” – De lijfspreuk van mijn vader. Als dochter van een wijnkoper en vinoloog kon het niet anders dan dat ik ook een kenner en liefhebber zou worden. Liefhebber, Ja! Kenner, niet direct! Want ook ik liep vaak tegen dezelfde wijnvragen op als menig andere drinker. Je staat lekker te koken voor je vrienden maar je hebt geen idee welke wijn daar goed bij combineert – je wilt eigenlijk wel eens eenlekkere volle rode die altijd kan of zo’n frisse witte die het goed doet op de borrel maar je vindt nergens de juiste informatie op de fles – Je bent de supermarktwijn inmiddels wel ontgroeid maar mist nog net de handvaten om de juiste wijn voor die juiste gelegenheid te selecteren.

Herken je dit? Ik besloot er wat mee te gaan doen en mijn liefde voor wijn te delen! Vele uurtjes studeren, brainstormen met mijn vader, bedrijfsplannen schrijven en wijnen proeven later was De Jonge Os een feit! Ik hoop dat jullie ook zo enthousiast worden van De Jonge Os!

Op zoek naar het ontwikkelen van je wijnkennis?

Dit is het gene wat de Jonge Os uniek maakt. We verzorgen leuke wijn tutorials waar Bas de Jong je meeneemt in de wondere wereld van wijn. De wijn tutorials zijn onderverdeeld in categorieën zoals wijnen, druiven, landen, wijntermen en het productie proces. Om “real life” actief met je wijn ervaring bezig te zijn worden diverse events georganiseerd zodat je kan proeven en ruiken maar vooral… genieten!

Op zoek naar gewoon een lekkere wijn? 

Bekijk in de webshop alle wijnen die de Jonge Os aanbiedt. De wijnen arriveren bij je thuis met interessante info-wrap over de wijn, zodat je meer te weten komt en je kennis over wijn groeit.