De Witte O gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken.

De Witte Os verkoopt geen alcohol als je jonger bent dan 18 jaar, omdat dit schadelijk is voor je gezondheid en wettelijk verboden is. Wij willen als wijnspecialist bijdragen aan verantwoord alcoholgebruik.

Door aan te geven dat je 18 jaar of ouder bent en verder gebruik te maken van deze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies.

de wijn uit deze film

Dom. du Séminaire C du Rhone
10.95
Bestel nu

Brasserie George

De Brasserie Georges is een restaurant in het 2e district van Lyon. Het is het oudste restaurant in de stad en een van de grootste restaurants in Europa. Zijn reputatie is nu internationaal. Met een geschiedenis van Lyon serveert de brasserie typische gerechten van de beroemde worst van Lyon met pistachenoten en recepten uit andere regio’s, zoals zuurkool, gebakken Alaska of zeevruchten. De Brasseriie Georges brouwt zijn eigen bier, een traditie vanaf het begin, toen het water in Lyon werd beschouwd als van abominabele kwaliteit. Het restaurant is het hele jaar door geopend. Bij elke service kunnen meer dan zevenhonderd gasten worden bediend. Op 8 december, tijdens het Lichtfestival, werden meer dan 2500 maaltijden geserveerd in een dienst. Het wordt soms de BG of Le Georges genoemd.

De historie van Brasserie George

De brasserie werd in 1836 gebouwd door Georges Hoffherr, uit de Elzas, en werd hetzelfde jaar geopend. De locatie van de brasserie, op een terrein gewonnen uit de moerassen van de samenvloeiing van de Saône en de Rhône, werd gekozen omdat het overeenkwam met de etappewagens op de as Parijs-Lyon-Saint-Étienne-Marseille. Op 1 juni 1857 opende het station Perrache naast de Brasserie Georges. De constructie van de Brasserie Georges was een architecturale uitdaging: het plafond van 710 m² wordt alleen ondersteund door vier 25-voet dennenbalken, gebracht van chartreuse door ossen.

In 1890 verving de rode kunstlederen bankjes en de tafels de rieten stoelen en lange tafels in walnoot. Schilder Bruno Guillermin  maakte in 1924 de eetzaal in een Art Deco-stijl.

Beroemdheden

Vele beroemdheden hebben gegeten bij Brasserie George zoals: Paul Verlaine, Jules Verne, Émile Zola, Édith Piaf, Colette, Ernest Hemingway, Jacques Brel, Alphonse Daudet, Anatole France, Louis Blum, Auguste en Louis Lumière, Louis Mariano, Auguste Rodin.

Locatie

30 Cours de Verdun Perrache,
69002 Lyon, Frankrijk

+33 2347 21 00

Exterieur brasserie GeorgeInterieur Brasserie George