De Witte O gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken.

De Witte Os verkoopt geen alcohol als je jonger bent dan 18 jaar, omdat dit schadelijk is voor je gezondheid en wettelijk verboden is. Wij willen als wijnspecialist bijdragen aan verantwoord alcoholgebruik.

Door aan te geven dat je 18 jaar of ouder bent en verder gebruik te maken van deze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies.

Wijnroute Blauwe druiven

Wijnroute blauwe Druiven

Het bekijken van alle video’s van  de wijnroute blauwe druiven is een ideale voorbereiding om te gaan proeven met een proefdoos of om te bekijken tijdens het proeven! De Proefdoos suggestie bij deze wijn is de rode wijn doos of een proefdoos van een specifieke blauwe druif.

In de webshop sectie “proefdozen” vind je verschillende alternatieven tegen een scherpe prijs! Op elke proefdoos zit 5% korting ten opzichte van de gezamelijke winkelprijs. Elke wijn arriveert met een wijnwrap met extra informatie.

Klik op het plaatje om de bijbehorende video te openen.


Introductie Cabernet Sauvignon: De cabernet sauvignon is een erg populaire druif en geeft een volle smaak en een donkere kleur. De druif wordt vaak gemengd met andere soorten zodat nieuwe blends ontstaan.

Bekijk de video voor meer informatie en de bijpassende wijn!


Introductie Gamay: De Gamay staat bekend om de Beaujolais uit de gelijknamige streek. Typisch voor de smaak van Gamay-wijnen is de uitgesproken fruitigheid, alsmede tonen van kersen en frambozen.

Bekijk de video voor meer informatie en de bijpassende wijn!


Introductie Merlot: Merlot houdt van een koel klimaat. Het is in geur en smaak vooral te herkennen aan rood fruit zoals: kersen, bessen en pruimen.  Doorgaans produceert hij een zachte rode wijn met een rijke textuur en een laag zuur en tannine gehalte.

Bekijk de video voor meer informatie en de bijpassende wijn!


Introductie Mourvedre: Mourvèdre is een veeleisende druif die absoluut warme, beschutte plaatsen nodig heeft. Ze heeft hitte en vochtigheid nodig en is pas overtuigend bij een alcoholpercentage van minstens 12%.

Bekijk de video voor meer informatie en de bijpassende wijn!


Introductie Pinot Noir: Pinot Noir is een blauw druivenras met een compacte tros en druiven met een dunne schil. Kenmerkend is de fijne smaak die de wijn vanaf zijn jeugd al heel toegankelijk maakt.

Bekijk de video voor meer informatie en de bijpassende wijn!


Introductie Shiraz/Shiraz: De druif Syrah, in een aantal landen Shiraz genoemd,- heeftniet alleen veel kleur, maar ook aanzienlijke hoeveelheid tannine. De geur varieert van anjers en viooltjes tot chocolade tonen en zwarte kersen en bessen.

Bekijk de video voor meer informatie en de bijpassende wijn!


introductie Sangiovese, Nebbiolo en Barbera: Een korte video van deze verschillende italiaanse blauwe druiven!

Bekijk de video voor meer informatie en de bijpassende wijn!


Klaar voor de start!

Wanneer alle video’s zijn bekeken ben je helemaal voorbereid om te gaan proeven met een proefdoos! De Proefdoos suggestie bij deze wijn is de rode wijn doos of een proefdoos van een specifieke blauwe druif. In de webshop sectie “proefdozen” vind je verschillende alternatieven tegen een scherpe prijs! Op elke proefdoos zit 5% korting ten opzichte van de gezamenlijke winkelprijs. Elke wijn arriveert met een wijn-wrap met extra informatie.