De Witte O gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken.

De Witte Os verkoopt geen alcohol als je jonger bent dan 18 jaar, omdat dit schadelijk is voor je gezondheid en wettelijk verboden is. Wij willen als wijnspecialist bijdragen aan verantwoord alcoholgebruik.

Door aan te geven dat je 18 jaar of ouder bent en verder gebruik te maken van deze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies.

Waarom leren over wijn zo leuk is!

Waarom leren over wijn?

Veel mensen drinken wijn. Een glaasje bij het avondeten, een borrel aan het eind van de middag of verschillende glazen tijdens een feestje. Maar wat drinken we? Hebben we een idee waar de inhoud van ons glas voor staat? En weten we eigenlijk voldoende over onze eigen smaak?

Oprichtster Letty de Jong zat met deze vragen. Ze proefte, onder invloed van haar wijnkopende vader Bas de Jong, vele wijnen maar kon ze niet “vertalen”. Ze wist niet wat ze kon verwachten, wat haar kon prikkelen of waar ze naar op zoek moest gaan. Dit resulteerde bij haar, en ongetwijfeld bij veel andere wijndrinkers, in gemiste kansen om écht te genieten! Wanneer je meer weet over de kracht van de druif, de passie van de wijnmaker en de veldslagen die zich hebben afgespeeld om het terrein, wordt een wijn zo veel meer!

“Onwetendheid resulteerde in gemiste kansen om écht te genieten”

Het is niet verboden om onbevangen en onvoorbereid een wijn te proeven. Maar een wijn wordt zo veel meer wanneer je weet wat je drinkt! Daarnaast kan het wanneer je gezamelijk met vrienden, kennissen en collega’s een glas drink, extra kennis de sfeer flink verhogen. Zeker wanneer jij een goed verhaal kunt vertellen over de wijn in het glas. En dan hebben we het nog niet eens over hoe leuk het is om te vertellen over de Bonobo’s onder de druiven of wijn from the Bay of Monterrey!

Wat kun je leren?

De Jonge Os gaat in op alle aspecten die jou als wijndrinker kan helpen een wijn te begrijpen en meer waarderen. Dit kan onder andere ingaan op de druif, het land van herkomst, wijntermen en verschillende aspecten van het productieproces. De Jonge Os heeft met hulp van Bas de Jong een videotheek aangelegd waar naast onze wijnen ook genoemde termen aan bod komen.

Om je te helpen in je leerproces heeft De Jonge Os verschillende leerroutes gemaakt die afgelegd kunnen worden in combinatie met onze proefdozen en events. Op deze manier heb je gegarandeerd een ontwikkeltraject waar genieten centraal staat: genieten van leuke informatie over wijn, genieten van gezelschap, genieten van de wijn!

De Bonobo onder de druiven: Carménère!.