De Witte O gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken.

De Witte Os verkoopt geen alcohol als je jonger bent dan 18 jaar, omdat dit schadelijk is voor je gezondheid en wettelijk verboden is. Wij willen als wijnspecialist bijdragen aan verantwoord alcoholgebruik.

Door aan te geven dat je 18 jaar of ouder bent en verder gebruik te maken van deze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies.

Wijnroute witte Druiven

Wijnroute witte Druiven

Het bekijken van alle video’s van  de wijnroute witte druiven is een ideale voorbereiding om te gaan proeven met een proefdoos of om te bekijken tijdens het proeven! De Proefdoos suggestie bij deze wijn is de witte wijn doos of een proefdoos van een specifieke witte druif.

In de webshop sectie “proefdozen” vind je verschillende alternatieven tegen een scherpe prijs! Op elke proefdoos zit 5% korting ten opzichte van de gezamelijke winkelprijs. Elke wijn arriveert met een wijnwrap met extra informatie.

Klik op het plaatje om de bijbehorende video te openen.


Introductie Riesling: De Riesling is een langzaam rijpend ras. Bij de hogere kwaliteitsniveaus komen vaker zoete of edelzoete wijnen voor. De Riesling heeft een bleekgele, naar groengeel tenderende kleur. In de geur domineren perzik of appel.

Bekijk de video voor meer informatie en de bijpassende wijn!


Introductie Verdejo: Verdejo zorgt voor wijnen met een waaier aan kleuren, variërend van groengeel tot geel. De aroma’s zijn intens van fruit, kruiden en bittere tonen van witte bloesem. De smaak is zacht en fris met een karakteristieke bittere afdronk.

Bekijk de video voor meer informatie en de bijpassende wijn!


Introductie Sauvignon Blanc: Sauvignon blanc staat voor witte wijnen die heel elegant, levendig, evenwichtig en karakteristiek zijn, wijnen die jong moeten gedronken worden. Laat geoogste druiven geven uitstekende zoete wijnen.

Bekijk de video voor meer informatie en de bijpassende wijn!


Introductie Chenin Blanc: De Chenin Blanc wordt gebruikt voor het maken van droge, zoete maar ook mousserende witte wijnen. De smaak is fris met tonen van gras en groene appels. De  relatief veel zuren geven extra kracht bij oudere wijnen.

Bekijk de video voor meer informatie en de bijpassende wijn!


Introductie Chardonnay: Chardonnay wijnis zeer geschikt voor rijping op hout en geeft algemeen een volle wijn met een stevig herkenbaar bouquet. In mildere klimaatzones krijgt de wijn een meloensmaak en hoe warmer hoe meer exotische vruchten.

Bekijk de video voor meer informatie en de bijpassende wijn!


Klaar voor de start!

In de webshop sectie “proefdozen” vind je verschillende alternatieven tegen een scherpe prijs! Op elke proefdoos zit 5% korting ten opzichte van de gezamenlijke winkelprijs. Elke wijn arriveert met een wijn-wrap met extra informatie.