De Witte O gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken.

De Witte Os verkoopt geen alcohol als je jonger bent dan 18 jaar, omdat dit schadelijk is voor je gezondheid en wettelijk verboden is. Wij willen als wijnspecialist bijdragen aan verantwoord alcoholgebruik.

Door aan te geven dat je 18 jaar of ouder bent en verder gebruik te maken van deze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies.

Thuisproeverij

Zelf een succesvolle thuisproeverij geven? Fluitje van een cent met de Witte Os!

Volg nu onderstaande stappen om zelf een thuisproeverij te organiseren met een virtuele expert!

  1. Nodig een aantal vrienden of familie uit voor de proeverij! Dit kunnen bijvoorbeeld familieleden of collega’s zijn. Een grote ruimte is niet nodig, een keukentafel kan al voldoende zijn!
  2. Heb je zelf een voorkeur? Dan kun je direct bestellen! Als je graag wil overleggen kun je contact leggen met Bas om de ideale wijnen voor je proeverij te selecteren. Dit kun je doen gebaseerd op persoonlijke voorkeuren, je budget of persoonskenmerken van de deelnemers!
  3. Bestel via de webshop de wijnen van jouw voorkeur! De Witte Os kan ook een verrassingspakket samenstellen voor jouw proeverij! Een gebruikelijke combinatie is een proeverij van 3 witte en 3 rode wijn van verschillende wijnhuizen.
  4. Pak de proefdoos uit die bij je thuis zal arriveren. Om elke fles vind je een wrap met een uitleg over de herkomst van de wijn. Ook vind je een link naar het filmpje!
  5. Denk goed na over de spelregels! Ga je bijvoorbeeld de wijn doorslikken! Dit is niet gebruikelijk bij een officiële proeverij maar wel gezellig bij een proeverij met vrienden!
  6. Je proeverij kan starten, bij elke wijn kun je een filmpje van Bas de Jong openen zodat je een proeverij hebt aan je eigen keukentafel!!

Eventueel kun je de flessen inpakken zodat je blind kunt proeven. Daarnaast is het leuk om de wijnen scores te geven van 1 tot 5 op verschillende kenmerken zoals smaak, afdronk, geur, kleur. Een leuke tip voor als je echt wil oefenen als een expert is om elkaar uit te dagen om bepaalde wijntermen te gebruiken! Deze site biedt een goed overzicht van bekende termen om een wijn te omschrijven!

De 6 stappen voor het succesvol organiseren van een thuisproeverij